Articles

Els juristes de Llibertats exigeixen una immediata rectificació del Govern de la Generalitat davant les declaracions del diputat i cap de llista per Girona de Junts pel Sí, Lluís Llach

Davant les declaracions del diputat i cap de llista per Girona de Junts Pel Sí, Lluís Llach, en les que entre altres coses, augura que els funcionaris i especialment els Mossos d’Esquadra “patiran” si no compleixen les lleis de transitorietat jurídica i enfront la falta de desmentit per part de la portaveu del Govern de la Generalitat, Neus Munté, volem manifestar la nostra indignació como a juristes i com a ciutadans de Catalunya.

Resulta inacceptable en un Estat de Dret que un representant de la sobirania popular amenaci als servidors públics instant-los a incomplir la llei i el govern no desmenteix categòricament l’esmentada amenaça. Qui fa aquestes afirmacions no pot continuar representant als ciutadans a les institucions. S’ha de recordar que les lleis de transitorietat jurídica es mantenen en secret i pretenen tramitar-se sense possibilitat de debat ni esmenes, fet que posa de manifest, una vegada més, l’extraordinària carència democràtica de tot el procés de la seva elaboració, i pretenen ser aprovades infringint l’Estatut de Catalunya.

Com no pot ser d’altra manera, els funcionaris estan sotmesos a l’imperi de la llei i han de ser apartats del debat polític, pel que fem una crida, com a juristes i ciutadans, per a que es mantingui al marge del debat independentista al cos de servidors públics de Catalunya, exigint una immediata rectificació i desmentit del Govern de la Generalitat, així como mostrar la nostra solidaritat i suport a tots els funcionaris públics de Catalunya.

Veure impacte a europa press »

Veure impacte a ABC »

Veure impacte a el Economista»

Veure impacte a Expansión »

Veure impacte a Vilaweb »

Veure impacte a TeleCinco »

Veure impacte a Bolsamanía »

Veure impacte a El Mundo »

Veure impacte a La Voz Libre »

Veure impacte a eldiario »

Veure impacte a Noticiero Universal »

Veure impacte a teinteresa »

Veure impacte a Siglo XXI »

Veure impacte a Cronica de Cantabria »