Notícies

Llibertats demana que es faci públic el contingut del projecte de llei que el govern i el Parlament mantenen ocult

En base al que s’ha pogut llegir a El País, el manteniment d’aquest text en secret suposa una vulneració dels principis democràtics i de les normes de transparència d’un estat de dret.

Davant la difusió en alguns mitjans de comunicació d’un esborrany o avantprojecte de la coneguda com “llei de transitorietat jurídica” catalana, el col·lectiu de juristes “Llibertats” vol, en primer lloc, posar de manifest la greu anomalia democràtica que suposa mantenir en secret un projecte de llei de les característiques del que ara s’ha filtrat (sigui o no aquesta la seva redacció final), que afecta directament els drets i llibertats de tots els ciutadans de Catalunya, de manera que exigim als grups parlamentaris que diuen haver redactat o que donen suport a aquest projecte de llei, procedeixin a la publicació immediata.

El manteniment del text en secret suposa una vulneració flagrant dels principis democràtics i de les més elementals normes de transparència que han de presidir l’elaboració de les lleis en un estat de dret, més encara quan aquesta llei es pretén aprovar pel tràmit de lectura única sense possibilitat de debat ni esmenes.

En segon lloc, volem també posar de manifest que, sigui aquest o no el text definitiu del projecte, el seu contingut suposa una clara ruptura de la vigent estructura de divisió de poders pròpia de qualsevol estat de dret, el que torna a posar de manifest les greus mancances democràtiques de l’anomenat “Procés”.

Veure impacte a La Vanguardia »

Veure impacte a ABC »

Veure impacte a El Confidencial »

Veure impacte a El Día »

Veure impacte a e-Notícies »