El col·lectiu de juristes “Llibertats” demana la retirada del projecte de reforma del reglament del Parlament
Notícies

El col·lectiu de juristes “Llibertats” demana la retirada del projecte de reforma del reglament del Parlament

La reforma del reglament pateix greus carències democràtiques no només pel que fa al seu contingut, sinó també en la forma de la seva tramitació

El col·lectiu de juristes “Llibertats”, a tenor de l’informe emès pels lletrats del Parlament en referència a la reforma del reglament d’aquesta institució, demanen la immediata retirada del projecte de reforma i la obertura d’un procés de diàleg entre el diferents grups parlamentaris a fi de consensuar una reforma que no limiti els drets dels representants dels ciutadans, tal com ja va posar de manifest en el seu moment “Llibertats” i ara ratifiquen els lletrats del propi Parlament.

La reforma del reglament pateix greus carències democràtiques no només pel que fa al seu contingut, sinó també en la forma de la seva tramitació. Els lletrats del Parlament posen de manifest la necessitat d’un ampli consens entre els grups parlamentaris per la reforma del reglament, donada la transcendència del mateix; consens que no existeix en l’actualitat al haver-se manifestat en contra tots els grups de l’oposició.

Tanmateix s’ha de destacar que, como ja va posar de manifest al seu moment “Llibertats”, i ara confirmen els lletrats del propi Parlament, la reforma de l’article 135.2 del reglament atemptaria contra els drets dels grups parlamentaris, ja que impediria quelcom tan essencial en un parlament como és el debat i la presentació d’esmenes.

Per tot això creiem necessària la immediata retirada del projecte.

Veure impacte a Europa Press »

Veure impacte a TeleCinco »

Veure impacte a EcoDiario »

Veure impacte a Cuatro »

Veure impacte a ABC »

Veure impacte a Hoy »

Veure impacte a El Confidencial »

Veure impacte a Gente »

Veure impacte a Diario Vasco »

Veure impacte a El Diario Montañés »

Veure impacte a El Comercio »

Veure impacte a El Norte de Castilla »

Veure impacte a La Verdad »

Veure impacte a Sur »

Veure impacte a Bolsamanía »

Veure impacte a La Rioja »

Veure impacte a El Día »